25 July 2009

tag ngan sha-anniversary KUE n PJA






























gmbr ni sekeping min yg tangkap..
sory min masuk gmbr demo sekeping,bukey gapo nk sohor demo skit ko orang2.haha


'mlm ni sha ado job,muein tksey ikut??'...ni lah ayat sms yg sha anta kat aku,pelik gak mula2,job apa mlm2 camni ni plak bdk sha tu..upe2nye kak pja nk wat candle light ngan husbnd dia n upah sha utk amik gmbr..aku pon apa lagi bls la sms dia 'ok2,pukol 10 kito jmpa kt......'hehhe..
siap 4 org photog(sha@OP,aku,peney,yie,min d40x)n pja@gf min g serbu umah kue sbb sha ajak sume2..boleh jd backup2 in case.
ni fotopages OP@sha ---->http://florencha.fotopages.com/

amik gmbr mlm ni mmg susah..mmg cukup2 susah n memenatkan..walaupon sorg satu flash sume,tp gmbr ttp tk menjadi..ada yg over cerah,ada gmbr yg gelap..byk lg aku kna blaja pasal lighting n speedlight ni..

ni lah hasilnya..aku uploadkan sikit je gmbr sbb byk yg tk jd..gmbr2 atas ni tidak diedit,hanya kecilkan size shaja..sila klik digambar utk imej bsr

harap pengview blog ni bleh bg komen skit gmbr2 bdk newbie ni


date : 20/7/09
time: 10pm-12am
place: kue home

8 comments:

Hazari. said...

gelap....

ehehe.

Crow said...

ramai rupanya g shoot.. kalu gitu, bakper x wat cls.. letak speedlight wat wireless belaka.. pakat tembak.. hehehehe

muein said...

Hazari...mmg,gmbr gelap kan..tk reti la nk seting flash.kena beguru flash plak ni

muein said...

crow!!ramai2..buat doh CLS,tp kamera sha jah la wat..tkkan nk wat empat2 kamera..doh la body d50,tkdok trigger.hihih

Crow said...

empat2 kamera pun boleh wat cls jugak... D50 x lih wat ker? bolih jugak sero.. tp xper, bila kd gini gak, kita nak kreatif kena mikir lagumana nak suruh jadi molek pulak pas ni.. ni la ore panggil proses pembelajaran...

muein said...

btol2..tp masoalohnyo tkdok sifu CLS,kawe memg tk reti trus doh..d50 tkdok trigger kt body..
rugi tk ajok demo,kalu dok leh blaja nga demo..hehe..tkpo2,mula2 kito main cls deh..demo aja

Shah said...

Tak cuba slow shutter? Tembak flash direct kat subjek, slow shutter... Maybe ada 'goyangan' sikit, tapi flash tu boleh reduce gerakan.

muein said...

nnti sy cuba len kali ye..tq