09 August 2009

Faris & Liana ][ tag with pikie n nurr studio





































ni rasanya adik pengantin lelaki..ye lah kot









keluarga pengantin perempuan





aku,pikie,ewan,attya n pengantin

terima kasih kpd pikie kerana bg aku turut ko..ni la kali pertama aku tag wedding..sj nk belajar2 ngn org yg dah berpengalaman..memang enjoi shot wedding ni..pengantin dua2 sporting,lebih2 lagi si faris tu..org lain tk suka bergambar,tp lain pulak ngn dia tu..hehe..mmg best la!
maaf sbb kualiti gmbr sdikit hilang kerana upload dlm blog ni..

komen dan kritikan dialu2kan..sy bdk baru nk belajar

9 comments:

Alia said...

kalau upload blog mmg gambar akan ilang kualiti. Lain ler kalau upload kt flickr. Chantek. tu pun belajar dr Kimo. Hoho.

Tak pun, try resize gambar siap2 buat size kecik khas untuk blog. kekadang kalau size terlalu besar, tu yg gambar pecah2 sebab dia nk resize jadik kecik.

eh, mcm mrepek plak aku ni. haha..
ps. jgn dgr ckp aku.

muein said...

hahaha..time kasih alia..sy da resize pic sblm upload..tp tu la,kalo upload kt blog ni,cam hampeh jd gmbr..nk upload kt flickr,da pnuh da gmbr..biasa la,bkn akaun pro kan..hahah..

Fadhlah said...

edit pakai potosop la...buka jer gambo tu,pastu save as wab...

muein said...

camana bro??buka gmbr kt ne ek??sory la,IT ni kurg skit..hehe

Fadhlah said...

maksudnya..open fila la gambar tu,pastu terus save as web...kat situ ble pilih nak berapa kb...gambar insyallah tetap maintain cantik...
p/s:gambar kawin tu pakai lens berapa mm?f?

Fadhlah said...

maksudnya..open fila la gambar tu,pastu terus save as web...kat situ ble pilih nak berapa kb...gambar insyallah tetap maintain cantik...
p/s:gambar kawin tu pakai lens berapa mm?f?

flip said...

pic shadow kat tingkap tuh cun,,

muein said...

Fadhlah :tq u bro..nnti sy try!gmbr2 wedd ni sume pakai nikkor 18-70mm..kit lens d70..f 3.5-5.6

muein said...

flip : tq..yg lain2 msti tk cun kan??hehehe